fbpx

Áprilisi mély szerelem…

Április 3-án délután pontosul be az égen a Vénusz – Neptunusz együttállás, de természetesen már egész Húsvétkor érezhető.

Ami viszont még megelőzi az, hogy a Merkúr megáll az égen és elindul látszólagosan hátrafelé (retrográd). Mindez a Kos jegy végén, a Halak csillagképben történik, a visszaúszó Halacska csillagainál. Érezhető a lassulás a hétköznapi dolgainkban, kellő figyelemmel és körültekintéssel kommunikáljunk, kereskedjünk.

Kedvenc sztorim zanzásítva:
„Melinda úúúúristen retrográd a Merkúr, most akkor ne írjuk alá az adásvételi szerződést? (mert valaki nagyon okos ezt mondta teljes magabiztossággal)”
„Deeee, írjátok alá, csak előtte ötször olvassátok át: te, a párod, a mama, a tesó, a kiscica, mindenki!”

Ha asztrozófiai szempontból nézzük, akkor van egy mélyebb jelentése ennek a hátráló mozgásnak. A visszaúszó Halacska idején még kaphatunk lehetőséget arra, hogy visszatérjenek azok a helyzetek, személyek, akikkel az egységélmény megtapasztalása lehetséges vagy az erről szóló „leckéket” tudjuk megérteni általa. Mélyebb beszélgetések, de akár csak belső világunk megértésének időszaka jön most április 25-ig.

Merkúr a gyermekeket is jelöli, így itt a fizikai világban velük is könnyebben megtapasztalhatjuk az egységet, mélyebb beszélgetéseket is kezdeményezhetünk, de ami még fontosabb, hogy a saját belső gyermekünkkel is kapcsolódva tudunk gyógyulni. Feldolgozni azt, ami még feldolgozandó, lezárni azt, ami már nem a mi utunk és ezeket ki is mondani.

A Vénusz – Neptunuszra visszatérve olyan ez, mintha szerelmesek lennénk az egész világba.

Lehet konkrét szerelem, ami kifelé valaki irányában működik. Itt olyan érzés lehet, mintha mindig ismerted volna, teljes azonosulásra, egybeolvadásra vagy képes vele. Mekkora tanítás ez, amikor eldobod az egot azért, hogy szinte a másikba beleolvadj. Feloldódnak a félelmek, az ítéletek, a megfelelési kényszerek, mert megmutatkozik a lélek szabadsága.

A természet iránti szerelem, ami bármit magába foglalhat: feltöltő természetjárás, azonosulás a mindenséggel, előjöhetnek a mély lelki vágyódásaink, ráérzékelés, hogy milyen picik vagyunk mi egyes emberek, de mégis a mindenség van bennünk.

Ami ezeket a megéléseket segíti az a meditáció, olyan tevékenységek, amik által flow-ba kerülsz (vagyis meditatív) és nem kell nagy dolgokra gondolni, akár egy óra plafonbámulás, délutáni szunyókálás, sport, művészi tevékenység, zene, tánc és bármi, ami neked működik.

Továbbra is csinálom a karmakör elemzéseket, amelyről részletesebb információt a melinGO.hu – SORSFORDÍTÓK csoportomban olvashatsz a kiemelt posztok között. Pont ennek van itt az ideje, hogy összegezzünk, levonjuk a tanulságokat és erről gondolkodjunk, beszélgessünk, megértsünk.

Kapcsolódó bejegyzések