fbpx

A teremtő energiák csúcspontja

Fantasztikus, bizsergető, bőséges, termékeny, szerencsés napok várnak ránk májusban.

A korábbiakban már említett Jupiter – Uránusz együttállás még mindig hat ránk a Bika jegyében, ehhez még most hozzáadódnak további energiák.

A Merkúr is átlépett a Bika jegyébe, támogatva az itt álló nagy konstellációt: Jupiter – Nap – Uránusz – Vénusz. Gondolkodásunk változhat, ráadásul gyökeresen. Ami már terméketlen a gondolkodásunkban, ahol csak agyban futjuk az értelmetlen köröket, amikor olyan dolgokon agyalunk, ami életképtelen dolgokat hoz létre, azt most vegyük észre és azonnal hagyjuk abba. Általában véve pedig nem érdemes másokkal foglalkozni, hanem magunkat, a mi gondolkodásunkat rendbe rakni. Azért is fontos ez, hiszen a gondolat ereje hatalmas és ha olyan dolgokra helyezzük a fókuszt, amin mi nem tudunk változtatni (pl. másokra), akkor csak energiát veszítünk.
Kifejezetten érdemes arra koncentrálni, amit te szeretnél, amiben változást szeretnél elérni magaddal kapcsolatban.

Csodás a folytatás is, hiszen az előbb említett négyes együttállás egyik csúcspontja most szombat este lesz. 4 planétáról beszélünk, így nagyon sokat számít, hogy egyéni szinten éppen miben vagyunk, mert sokféle jelentést hordozhatnak számunkra.

A Nap – Jupiter áll együtt pontosan, meglátni az igazságot, ez a legfőbb üzenete. Olyan igazság ez, ami egyrészt kapcsolódik a legmagasabb rendű szeretethez, ahhoz a bölcsességhez, ami ezt a szeretet állapotot képes fenntartani. Ráláthatunk, hogy hol hibádzik még ez a szeretet, amelyre most ne úgy gondoljunk, mint érzelem, hanem egy nyitott szívű állapot. Tegyünk érte cselekvő módon, hogy ez változhasson és működjön számunkra a hétköznapokban is.

Mindez az Algol csillag terében történik, mely a mitológiai Medúza feje, melyet a hős levágott, így elbirtokolta mágikus képességét. Saját mágikus erőnk birtokába juthatunk, ha szembe merünk nézni azzal, amit most felfedezünk magunkban. Nem másoknál kutakodni, nem másokat megjavítani, változásra bírni, hanem csak saját magunkra fordítani a figyelmet, egyben a szeretetet és ezáltal egyre jobban eljutni a középpontunkba. Csakis magunkat tudjuk „legyőzni”, ez nagyon fontos.

A másik bepontosodó együttállás szombaton a Vénusz – Uránusz, amely most leginkább a kapcsolatainkra, befogadó női teremtő erőnkre, női mintáinkra van hatással. Uránusz mindig a tisztulást hozza, annak lehetőségét, hogy innentől másképp legyen. Kitörni a jelen esetleg szűk valóságából egy olyan dimenzióba, amelyet még lehet nem is ismerünk, de ott van bennünk a lehetőség. Kapcsolódni olyan világokhoz, amelyek nem a megszokottak a hétköznapokban, mégis ha figyelünk befelé, akkor kaphatunk sugallatokat, jöhetnek megérzések, hogy van más lehetőség is. Ami nem működik, amibe be vagyunk ragadva a női mintáinkkal vagy a kapcsolataink révén, abból most ideje van kitörni, megtisztulni tőle és felszabadultan továbblépni.

Aki igazán magas rezgésen működik, az pontosan látja és elfogadja, ha valaki most tőle szeretne távolabb lépni. Lehet a másik fél most jobban érzékeli azt, hogy ez a kötés nem működik már. Szabadnak lenni azt is jelenti, hogy a másik ember is szabad. Soha nem érdemes félni attól, ha valakit szabadon engedünk, hogy akkor majd sosem látom újra. Aki nekünk van rendelve, akivel az úton találkozni és együttműködni kell, az ott lesz nekünk mindig. Éppen ezért jöhet most a kapcsolatokban egy csodás szintemelkedés, amikor két felnőtt, felelősségteljes, önmagában is egész szabad ember kapcsolódik, amikor nem a félelmek kötnek össze, hanem képes vagy azt kívánni teljes szívedből, hogy legyen boldog a másik és ettől te is boldogabb leszel.

Lehet, hogy ez túl ideálisnak, csöpögősnek hangzik, valójában így lenne az életünk tökéletes. Persze nagyon keveseknek adatik meg, hogy ebbe, a félelmek nélküli állapotba kerüljön, de a törekvés erre egy csodás út számunkra, akik azt választottuk, hogy itt a Földön tapasztalunk.

A négyes együttállás így azt hozhatja, hogy rálátunk, felismerünk a működéseinkkel kapcsolatos dolgokat, első sorban a kapcsolatokban, női mintákban és a felismerés által ha cselekszünk, elengedjük a lehúzó helyzeteket, személyeket, szokásokat, akkor egy könnyülést élhetünk meg.

Szellemi erőnkkel való teremtés, amely belső munka által teljesedhet ki erős fókuszt kap a következő napokban és mély lelki működéseinkre is ráláthatunk, érzékeny, finom rezgéseit tapasztalhatjuk meg a lelkünknek.

Ami már pár nap múlva május 20-21-től érezhető, az az év legtermékenyebb időszakának kezdete. Először a Nap, majd a Vénusz és a Jupiter halad el a Bika csillagkép hátán látható Plejádok csillaghalmaza alatt. Magyar vonatkozásban Fiastyúk csillagkép néven ismert Istenek szerelmi fészke az a hely, ahol igazán termékenyen működhetünk.

Kiemelten fontos az, hogy mi az, aminek energiát adok, mivel foglalkozom ebben az időszakban. Fontos látni a célt és mind gondolati, mind pedig cselekvő szinten is oda helyezni a fókuszt. Ugyanis, ha a félelmeket, fájdalmakat, panaszt látom csak, akkor azt erősítem és még nagyobb növekedésnek indul. Aki viszont képes változtatni, feltekinteni az égre képletesen és meglátni azt a magas célt, amit beteljesíthet és lépéseket is tesz érte, annak biztos emelkedés a jutalma.

A Nap 20-án már az Ikrek jegyben jár, átlépésekor rögtön kapcsolódik a Plútóhoz, ami segíti azt a lépést, hogy kezdjünk el másképp állni a dolgokhoz és képesek legyünk változtatni. Ehhez először a felismerés jön, amikor rálátsz az érem mindkét oldalára. A kommunikáció elengedhetetlen ebben az időszakban, kifejezni magunkat, elmondani azt, ami belül van, ezek együtt egy felszabadító érzést hozhatnak el.
A Plútónál mindig feljön a hatalom téma: képes vagyok uralni az életemet? Hagyom-e még valakinek, hogy kontrolláljon?

A teremtőerők kicsúcsosodásának folyamata tovább hömpölyög és nem véletlenül használom ezt a szót, mert szó szerint hegyeket vagyunk képesek megmozgatni ilyenkor. Május 23-án a Vénusz is eléri a Plejádokat, együtt állva a Jupiterrel, ráadásul teliholddal együtt. Eszméletlen teremtő energia ez, érdemes megtervezni, hogy mit csinálunk ezekben a napokban, mert ilyen csodára legközelebb 12 év múlva lesz lehetőségünk, hiszen Jupiter ekkor fog ismét az ég ezen területére érkezni.

Készülj fel és tudatosan irányítsd a fókuszt:
Mit akarsz táplálni az életedben?
Milyen szépséges életre vágysz?
Mi a lelked hívása?
Milyen kapcsolódásokat látnál az életedben szíved szerint?

Ezekben a napokban a testi örömöknek is jelentőségük van, hogyan bánsz magaddal, a társaddal, kapcsolataidban, tanításokat kaphatunk a kapcsolatokban. A Neptunusz is kapcsolódik ekkor a Naphoz a Halak jegyéből, az áldozat programok, az önsajnálat mély tisztulásának lehetőségét hozva.

Aki a művészetekben tevékenykedik, egy olyan ritka ihletett állapotba kerülhet, amivel csodát alkothat saját maga és mások számára is.

Felemelő napok várnak ránk, a lényeg, hogy csak a vágyott élet legyen a gondolataink és érzéseink központjában, mert mindig azt teremtjük, ahol a figyelem, de most milliószoros erővel állnak mellettünk az égi erők is. Tízmilliószoros nap május 23-án, nem véletlenül!

Kapcsolódó bejegyzések