fbpx

A Nap

Az életet adó, maga a szeretet, a naprendszerünk körülötte forog. Vagyis a legfontosabb az életben a szeretet.

Ahogy azt már említettem az Oroszlán jegyhez kapcsolódik és kiáradása révén férfias, tüzes minőség.

Ha a Földről nézzük a dolgokat (és miért ne onnan néznénk) akkor 1 év alatt kerüli meg az állatövet a Kostól a Halak jegyig.

Testi síkon a szív, az általános életerő, a vérkeringés és a szem (férfiaknál jobb, nőknél a bal).

Féme az arany.

Gyógynövényei a kamilla, babér és a körömvirág.

Mint ahogy az Oroszlán maga, királyi minőség, a közösséget irányító és éltető szeretet elv.

Szimbóluma a tökéletességre való törekvésre utal (kör, közepén ponttal) ⊙. Ezzel kapcsolatban is kérdeztelek titeket, hogy mennyire fontos a tökéletesség – maximalizmus – perfekcionizmus számotokra.

Nagyon jó a tökéletességre való törekvés, a maximalizmus is, amíg nem csap át egy olyan korlátozó energiává, ami már nem hagy téged szabadon!

A görög mitológiában Apollón és Héliosz testesítik meg

Egyiptomban négy külön istene van – kelő nap Heper, déli nap Ré (sólyomként lebeg az ég tetején), lenyugvó nap Atum (öregember) és éjjel pedig Amon (Kos isten).

A Nap a cselekvő én jelölője, egy horoszkópban pedig jelölheti az apát, férfiakat, feletteseket, illetve a férfias, önérvényesítő energiákat.

Valamint a rálátást mutatja meg, amely életterületünkön van, ott kell és általában ott akarunk rálátni az életünkre, a dolgainkra.

Említettem már a maximalizmust is, szintén ahol áll, azon a helyen akarjuk a maximumot teljesíteni: ott akarunk irányítani, uralkodni és fényleni.

Milyen érdekes, hogy nekem 9. házban van, ami a tanulás/tanítás háza is többek közt. Tanári végzettségem van és egyfolytában tanulok. Nálam az a problematika, amit nagyon sokszor feszegetek nálatok is, hogy tanulok, tanulok és egyre több a kérdés és egyre „hülyébbnek” érzem magam. Ahhoz, hogy ez ne egy fojtogató elvárás és félelem legyen, hogy addig nem tanítok, amíg még ezt vagy azt nem tanulom meg, nagyfokú tudatosság kell! Nekem ez már megvan.

Te hogy állsz ezzel a kérdéssel? Van hasonló problematikád?

Ezen a területen vagy máshol?

A Nap helyzete mutatja azt is, hogy a teremtő, fénnyel éltető erőink vagyis apai feladataink hol mutatkoznak meg. Ez most lényegtelen, hogy nő vagy, benned is vannak teremtő, férfias erők.

Mutatja a vezetői, irányítói képességeket, de a játékos, kockáztató, vállalkozó, az élet örömeit élvező, versenyszellem képviselője is.

Közvetítő a fent és a lent között.

A Nap az Oroszlán jegyében van ereje teljében, itt önmagáért van, ahogy ezt az előző írásokban próbáltam átadni. Teljességet a vele szemben álló Vízöntő jelében valósíthatja meg, amikor is a szeretet a tisztasággá, a fényesség szabadsággá nemesedik és egyesül.

Hol, milyen területen akarsz irányítani?

Hol vagy férfias szerepben? (nem minősítés, itt a teremtésre, aktív energiára, vezetésre gondolj)

Hol hiányolod magadból ezeket a tulajdonságokat?

Hogyan tudnál fejlődni benne?

A zárt Facebook csoportomban írok az ide kapcsolódó időminőségről is. Gyere és olvasd el! Itt tudsz jelentkezni.

Ha tetszett a cikkem, küldd tovább azoknak az ismerőseidnek, akit esetleg érinthet ez a probléma.

Keress bátran kérdésekkel az elérhetőségeim egyikén.

Ha szeretnél értesülni a bejegyzéseimmel kapcsolatban vagy érdekes, hasznos tartalmakat kapni, kedvezményekben részesülni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre.

Kapcsolódó bejegyzések