fbpx

A második felvonás a vége felé közeledik

A Nap és a Plútó a napokban már együtt halad a Bak jegy utolsó fokainál. Nagyon erős az értékrendszerünk „vizsgája” ha úgy tetszik.

Mi az ami igazi, tartós értéket képvisel az életünkben?

Milyen kapcsolatok?

Milyen szokások?

Milyen helyzetek?

És az egyik legfontosabb kérdés: mi, saját magunkkal hányadán állunk?

Mennyire tartjuk magunkat értékesnek?

Hová fejlődött (előjel nélkül) az önértékelésünk, önbecsülésünk?

Mennyi mindent vagyunk képesek elismerni a saját eredményünknek? (szintén előjel nélkül)

A Bak jegy és ura a Szaturnusz, mint azt már többször írtam én is arról is szól, hogy felelősséget vállalunk magunkért. Tudjuk és tudatosítjuk, hogy minden, ami az életünkben van (vagy nincs) annak okozói mi vagyunk. Minden azért van, mert te magadnak megteremted és azért nincs, mert nem teremted.

Valójában bőségben élünk, csak a gondolataink, a megdolgozott lelkünk minőségétől függ, hogy milyen előjellel tapasztaljuk ezt a bőséget. Épp ezért ér távoltartani magunkat a folyton panaszkodóktól, meghúzni a határainkat, addig adni, amíg még nem teher számunkra, megfelelés helyett választani azt, amit teszünk. Tudatosítani azt, hogy igazából felelősséggel csak saját magunknak tartozunk, még gyermekeinkért is csak bizonyos határig vagyunk felelősek, nemhogy más felnőtt emberekért.

A Bak utolsó fokain tehát a Nap a Plútóval karöltve, most felerősítheti ezeket az érzéseket, lezárásokat, hozhat még olyan helyzeteket, ahol cselekednünk kell, akár csak egy döntés formájában is és megnézhetjük, hogy képesek vagyunk-e önmagunkat választani. Központi csillagunk a Nap, most rávilágít a mélységeinkre, bevilágít a sötét barlangjainkba, hogy azok a részeink, amik ott bujkálnak kijöhessenek a fényre és végre befogadjuk őket. Könnyű a folyamat? Nem feltétlenül, de az vigyen benne előre, hogy fejlődsz, hogy egyre jobban az önszeretet, önelfogadás útját járod majd és jön a felszabadító könnyedség.

A könnyedség, felszabadulás, tisztulás már a Vízöntő jegy analógiái. Jönnek a lehetőségek, az új utak, ötletek, amiket lehet már láttunk, de még nem mertünk beleugrani.
A Nap január 20 szombat 14.44-kor éri utol a Plútót, 15.08-kor lép a Vízöntő jegybe, a Plútó vasárnap éjjel 2 óra körül követi oda.

Ezt az erőt, ami már bőven érezhető a hét elejétől, már a bőrünk bizsergésének érzete jelzi, nekem személy szerint kiélesedett a világ, valahogy minden kontúr jobban látszik, világos, határozott gondolatokkal van tele a fejem, tudom az utat és ennek megfelelő energiákat mozgatva cselekvésben vagyok és nem fáradok el. Jönnek az újabb és újabb megkeresések, hiszen mindenki érzi, hogy most van itt az idő.

A második felvonás azt jelenti a címben, hogy a Plútó ugyan átmegy a Vízöntőbe, május elejéig halad előre, de ott még visszafordul és augusztus utolsó napján még 2,5 hónapra visszatér a Bakba, hogy a harmadik felvonást megkezdje. Nem véletlen ez a drámai hangvétel, hiszen gyökeres változásokon megyünk keresztül mindannyian ki-ki az egyéni képletének megfelelően. És a Plútó az az erő, ami támogat, ha úton vagy és magadat választod, akkor fel tud repíteni az égbe, ha viszont nem döntesz, újra és újra nem a neked megfelelő irányt választod, magadat mások alá helyezed, játszmázol, akkor letarol körülötted mindent.

Január 25-én az Oroszlán jegyében fénylő telihold is abban erősít meg, hogy önmagadat válaszd, ragyogtasd, fogadd el és szeresd magad, ezzel tudod a legtöbbet adni a világnak. Csillagképi értelemben ez a telihold a Rák csillagképben a befogadó, szeretettel megnyíló ágán van, vagyis azt jelképezi, hogy ahová figyelek, ott van az energia, azt a dolgot tudom teremteni. Mi az ami előtt érdemes megnyílnom? Ezt abból tudom, hogy az önazonosságom szűrőjén keresztül figyelem meg magam. Tudok-e azonosulni az adott dologgal vagy nem?

Ezt a lépést, döntést támogatja majd a Jupiter megvalósító fényszöge a Holdhoz és a Naphoz. Jupiter, mint a tudás, bölcsesség, belső igazság bolygója most képessé tesz előhívni a már meglévő tudásunkat, megnyitja a szívünket oly módon, hogy ráérezhetünk arra, ami valóban előrevivő számunkra. Az új utakra indulást támogatja a Kos csillagképből.

A Holdhoz kapcsolódik ekkor az Uránusz is, amely a sokat emlegetett Vízöntő jegy uralkodó bolygója, ráérzésekkel, sugallatokkal, „véletlen” történésekkel mozdít előre azon az úton, hogy jobbak, tisztábbak, varázslatosabbak legyünk az életünkben. Ötletek, sziporkázó gondolatok és megérzések jöhetnek, a Kos csillagkép fejénél járva néha őrült ötletnek tűnő gondolatokkal. Én ilyenkor szorgosan jegyzetelek és akármennyire is földtől elrugaszkodott ötletek jutnak eszembe, nem vetem el őket. Ki tudja? Ami ma még botrányosan újítónak, nem odavalónak, furának tűnik, az lehet néhány hónap vagy akár hét múlva már a világ legtermészetesebb dolga lesz.

Tudnám sorolni a példákat az életemből, amikor nagyon fura gondolataim, ami miatt bolondnak néztem magam kis idő múlva megjelentek másvalakitől… olyan is volt, hogy óriásplakáton láttam viszont… nem kicsit voltam megdöbbenve.

Mindez azt mutatja, hogy a kollektív tudat, a nagy egész, az univerzális tudás létezik és hozzáférhető bárki számára, csak el kell hinnünk, hogy itt van karnyújtásnyira minden. És hogy ki fér hozzá? Aki kinyújtja a kezét, vagyis cselekszik: eldönti, hogy megteszi, van rá motivációja, ami leggyakrabban érzelmi töltet, majd bátran belevág és tényleg megcselekszi azt a karnyújtást.

Kapcsolódó bejegyzések