fbpx

Merkúr földi irányba indul

Ma délután 3 körül a Merkúr ismét látszólag földi irányba indul, így dolgaink a hétköznapok szintjén lendületet vesznek… már akinek eddig nem volt lendület.
Mert azért az Jupiter – Uránusz most nagyon erősen jelen volt és van, az emberek jó részének biztosan eseménydúsak voltak ezek a hetek, amikor a Merkúr hátráló mozgásban volt.

Pont 23 napja váltott irányt a Halak csillagkép Al Rischa csillagánál, ami az összegző pont és a kiemelkedés lehetőségének kiinduló pontja is egyben.
De valamit még fel kellett fedeznünk, meg kellett értenünk, hogy tényleg kiemelkedhessünk. Ezért az elmúlt hetekben visszatérések, ezekkel kapcsolatos megértések, kommunikációnkkal, gondolkodásunkkal kapcsolatban is jöhettek ismétlődő helyzetek. A megértésnek itt nagyon fontos szerepe van, hiszen, ha képesek vagyunk tudatosítani, hogy mi nem működik, mit változtassunk meg, akkor nyert ügyünk van és szintet léphetünk.
Kos jegyében jár a Merkúr együtt a Felszálló Holdcsomóponttal, ami szintén felemelkedést jelent, de döntési helyzettel kapcsolatban.

Eldöntöm, hogy az eddigi tapasztalataim és az elmúlt majdnem 1 hónapban visszatérő élethelyzetek által tudatosan azt választom hogy…
A Kos pedig az új kezdethez az lendületet, bátorságot, az önmagunkért kiállást támogatja meg, vagyis az önazonos működés első lépéseit.

Azért első lépések, mert itt még meg van az a veszély, hogy csak lendületet kapunk, majd elül a dolog. A folyamat úgy alakul, hogy május 14-én fog megmutatkozni, hogy merre van a kiemelkedés útja, akkor tér vissza ugyanis a Merkúr a kiinduló ponthoz, az Al Rischa-hoz. Majd 15-én lép be a Bika jegyébe. Na itt már – ha kitartóak vagyunk – a működtetésé a főszerep, a mindennapi életben használjuk a megszerzett tudást, váljon gyakorlattá az önazonos kommunikációnk.

Mindennek az alapja azonban az önreflexió és az általa megszerzett önismeret, majd a tudatosítás.

Csodás önismereti utat mindenkinek!

Kapcsolódó bejegyzések