fbpx

2023 a HETES év

2023
2+0+2+3 = 7
20+2+3 = 25 -> 7
*
*
Így vagy úgy is számolhatunk, ki ki hite és tudása szerint. Minden esetre ez az évünk egy HETES év lesz általánosságban, aztán persze itt is mindenkinek megvan a saját egyéni éve, sorsa, miegyebe.
*
A mai posztban megmutatom, hogy a Ji-King mit ír a 7-ről, mit mutat általánosságban. Ferdén szedve és idéző jelben a szerző Müller Péter gondolatait olvashatjátok.
*
„Rendet kell teremteni a zűrzavarból. Rendet azért, mert a kihívásnak nem tudunk megfelelni.
Az élet: küzdelem. S a küzdelmet győztesen megvívni csakis összeszedett lélekkel, szervezett erőkkel s jó taktikával lehet.

A zűrzavar lehet bennünk, rajtunk kívül vagy mindkét helyen.

Sok hang, sok akarat, sokféle vágy, késztetés, érzés, gondolat – kell egy karmester, aki kellő eréllyel renddé szervezi a diszharmóniát. Hasonlóképpen: a világdrámában a csőcselék nem tud csatát nyerni, csakis a jól szervezett sereg.

A jósjel erről szól: kihívás előtt állsz. Erős, látó lényedre van most szükséged, benső „kapitányodra”, aki kitartással s eréllyel életedet megszervezi.

Mik a jó vezér tulajdonságai?

Először is, hogy látja a jövőbeli célt, s ezt másokkal is láttatni tudja. Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért. Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk. A cél lelkesít.
Másodszor: erőre van szükség. A vezér egyedül erősebb, mint egész serege: belőle merítik az energiát mások is.
Harmadszor: bölcsességre van szükség, hogy emberei szívét s a küzdelem titkát minden helyzetben ismerje. Ehhez hozzátartozik a megértés, az, hogy önmagát szeretetté vagy tiszteltté tudja tenni, hogy ne kényszerből kövessék.

A jel néha csak arra szólít fel: szedd össze magad! Ilyenkor a „sokaság” lelkünk sokféle hangját jelenti, a fejünkben lévő zűrzavart.
De sokkal gyakrabban azt üzeni: kihívás előtt állsz, amelynek meg kell felelned! Hozd rendbe magad!
A Si jelét „Hadseregnek” is fordítják, de ez ellen tiltakoznak a kínai tudósok. Az ősi Kínában nem voltak reguláris seregek, csakis békés parasztok, akiket pillanatok alatt sereggé lehetett szervezni.
Igazságos háborút két esetben vívtak: önvédelemből, vagy ha a zsarnokságot meg kellett dönteni. De hadsereget nem tartottak, mert azt mondták: ahol militáris sereg van, ott háború is lesz.

Igazi vezér az, aki ódzkodik a csatától, de ha megtámadják, verhetetlen.
Az igazi vezér: békés. Szigora értő és mértéket ismerő. És hallgatnak rá, mert sikerült mindenkivel megértetnie (megéreztetnie), hogy jót akar.
Feladat előtt állsz. Ehhez, ahogy manapság mondják: „funkcionális egységre van szükséged”.
Akarat – mondja Nietzsche – egy akaratot sokáig akarni!” Kire hallgatsz magadban? Ki a legfontosabb benned?
Követed-e magadat? Tudatos vagy féltudatos késztetéseidet alárendeled-e az élettervednek?

Ha nem – megbuksz.
Szétfolysz.
Legyőznek.
Vállalkozásodnak nem tudsz megfelelni.
E jósjel azonban azt mondja: Üdv! Hibátlan! Vagyis látja benned a „karmestert”. A „vezért”.
A győzelem nem biztos – a Ji-Kingben semmi sem „biztos”, mert tőled függ -, de lehetőséged van rá!”
*
*
Mennyi izgalmas gondolat!
Most is, mint általában, arra hívnám fel a figyelmedet, hogy ezek a fenti gondolatok legtöbbször belső dolgok. A sereg te magad vagy, az erő, a bölcsesség és a cél is a tiéd, belül kell megtalálni.
Ha megnézted azt a videót, amit néhány poszttal lejjebb felraktam, a 2023-as évről, akkor ott is elmondják, hogy a stabilitásunk megtalálása mennyire fontos lesz. Megküzdeni a kihívásokkal is sokkal könnyebb, ha egy stabil állapotban vagyunk. Mert hogy kihívás lesz bőven, az biztos.
Kimondja ez a jósjel azt is, hogy az élettervednek megfelelően élsz-e, követed-e magadat, mert ha nem, akkor saját magad buktatod meg magad.
*
*
Gondold át ezeket, nézd meg az életedben mit jelentenek neked a fentiek.

Kapcsolódó bejegyzések